9 būdai mėgautis džiovintais mango

9 džiovintų mangų valgymo būdai
  1. Kaip užkandis. Pasiimk džiovintų mangų su savimi ir turėsi lengvą užkandį – keletas gabaliukų ir saldžiai tropinis skonis lydės, kad ir kur bebūtum!
  2. Su riešutais. Džiovinti mangai puikiai dera su riešutais. Pamiksuok džiovintus mangus su migdolais, anakardžiais, pistacijomis ar lazdyno riešutais bei chia sėklomis, saulėgrąžomis ar linų sėmenimis. Taip susikursi skanų ir maistingą mišinį.
  3. Košėje ar jogurte. Keletą džiovintų mangų įsidėk į savo jogurtą ar avižinę košę ir pusryčiauk egzotiškiau!
  4. Kokteiliuose. Su maisto trintuve (blenderiu) sumaišyk džiovintus mangus su jogurtu ar pienu, kad gautum skanų ir egzotišką kokteilį, kuris maloniai atgaivins.
  5. Kepiniuose. Įdėk džiovintų mangų į keksiukų, pyrago ar kito gaminio tešlą. Taip pridėsi savo kepiniams daugiau charakterio ir maloniai tropinio, saldaus skonio. 
  6. Salotose. Džiovinti mangai puikiai dera su paprikomis, morkomis, agurkais, rausvaisiais svogūnais, špinatais, ar netgi burokėliais. 
  7. Ryžių patiekaluose. Džiovintų mangų saldumas ir lengvai riešutinis ryžių skonis sudaro gardų duetą. Tad suteik savo patiekalams egzotinio saldumo, įdėk į savo ryžių patiekalą truputį smulkintų džiovintų mangų.
  8. Kaip gėrimų dekoracija. Savo Mai Tai, Pina Colada ir Margarita kokteilio taurę papuošk mažu džiovinto mango gabalėliu.
  9. Leduose. Sumaišyk džiovintus mangus su vaniliniais ar kokosiniais ledais ir nustebink savo skonio receptorius maloniai saldžiu tropiniu skoniu.

Pabaigai – dar ir 10-as būdas, kurio tikriausiai nesitikėjai! Naudok mangus  

  1. Sūriame padaže. Sumaišyk džiovintus mangus su smulkiai pjaustyta kalendra, įspausk citrinų sulčių ir įberk žiupsnelį druskos. Naudok šį padažą žuvies ar vištienos patiekalams, ir pasimėgauk saldžiai egzotišku sūrumu.