9 būdai mėgautis džiovintais mango
- Kaip užkandis. Pasiimk džiovintų mangų su savimi ir turėsi lengvą užkandį – keletas gabaliukų ir saldžiai tropinis skonis lydės, kad ir kur bebūtum!
- Su riešutais. Džiovinti mangai puikiai dera su riešutais. Pamiksuok džiovintus mangus su migdolais, anakardžiais, pistacijomis ar lazdyno riešutais bei chia sėklomis, saulėgrąžomis ar linų sėmenimis. Taip susikursi skanų ir maistingą mišinį.
- Košėje ar jogurte. Keletą džiovintų mangų įsidėk į savo jogurtą ar avižinę košę ir pusryčiauk egzotiškiau!
- Kokteiliuose. Su maisto trintuve (blenderiu) sumaišyk džiovintus mangus su jogurtu ar pienu, kad gautum skanų ir egzotišką kokteilį, kuris maloniai atgaivins.
- Kepiniuose. Įdėk džiovintų mangų į keksiukų, pyrago ar kito gaminio tešlą. Taip pridėsi savo kepiniams daugiau charakterio ir maloniai tropinio, saldaus skonio.
- Salotose. Džiovinti mangai puikiai dera su paprikomis, morkomis, agurkais, rausvaisiais svogūnais, špinatais, ar netgi burokėliais.
- Ryžių patiekaluose. Džiovintų mangų saldumas ir lengvai riešutinis ryžių skonis sudaro gardų duetą. Tad suteik savo patiekalams egzotinio saldumo, įdėk į savo ryžių patiekalą truputį smulkintų džiovintų mangų.
- Kaip gėrimų dekoracija. Savo Mai Tai, Pina Colada ir Margarita kokteilio taurę papuošk mažu džiovinto mango gabalėliu.
- Leduose. Sumaišyk džiovintus mangus su vaniliniais ar kokosiniais ledais ir nustebink savo skonio receptorius maloniai saldžiu tropiniu skoniu.
Pabaigai – dar ir 10-as būdas, kurio tikriausiai nesitikėjai! Naudok mangus
- Sūriame padaže. Sumaišyk džiovintus mangus su smulkiai pjaustyta kalendra, įspausk citrinų sulčių ir įberk žiupsnelį druskos. Naudok šį padažą žuvies ar vištienos patiekalams, ir pasimėgauk saldžiai egzotišku sūrumu.