Greitos avižinės duonelės keptuvėje

3 didelėms duonelėms (arba 6 mažesnėms) reikės:
Duonelėms:
- 200 g avižinių miltų (arba avižinių dribsnių, žr. patarimus žemiau)
- 290 g graikiško jogurto
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- kočiojimui šiek tiek avižinių miltų arba kukurūzų ar bulvių ar tapijokos krakmolo
Patiekiant:
- Tepamo sūrelio
- Vyšninių pomidoriukų
- skrudintų riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus migdolus su pomidorais, česnakais ir kapanių sėklomis)
- žalumynų
Patarimai:
- naudojome 10% riebumo graikišką jogurtą. Jeigu naudotumėte liesesnį, papildomai įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, o jogurto tada dėkite 280 g
- Avižinius miltus galite lengvai pasigaminti ir patys – avižinius dribsnius (paprastus, ne greito paruošimo) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite iki kuo smulkesnės konsistencijos

Pilną receptą ir gaminimo instrukcijas rasite čia: https://www.lamaistas.lt/straipsnis/pusryciai-sveikiau-3-gardzios-idejos-zingsnis-po-zingsnio-45286