Kaip paįvairinti savo kasdieninius pusryčius?
Visi žinome, kad pusryčiai yra pats svarbiausias dienos valgis, suteikiantis reikalingos energijos ir maistingų medžiagų mūsų kūnui pradėti dieną. Tačiau, pripažinkime, tie patys pusryčiai diena iš dienos tikrai nemotyvuoja ir neteikia džiaugsmo. Gera naujiena tai, kad su vos keliais nedideliais pakeitimais kiekvieną dieną galite save nustebinti ir mėgautis skaniais bei nenuobodžiais pusryčiais! Kas gali padėti sukurti tikrus čempionų pusryčius?
Jų didenybės riešutai. Riešutus itin nesunku įtraukti į pusryčių patiekalus – tiesiog pabarstykite jais savo košes, jogurtus, sumuštinius, granolą ar dribsnius. Jei ieškote ko nors įdomesnio – išbandykite pasigaminti energijos rutuliukų ar pusryčių batonėlių.
Ispaninio šalavijo (Chia) sėklos. Šios mažos, bet galingos sėklos pusryčiuose gali sumažinti norą užkandžiauti dienos eigoje! Populiariausi pusryčių patiekalai su šiomis sėklomis – per naktį brinkstantys pudingai, tačiau galite sėklas drąsiai įtraukti į kepinius – pusryčių sausainius ar blynus.
Linų sėmenys. Vos žiupsnelis jų praturtins bet kokius pusryčius – glotnučius, košes, granolą ir net kiaušinienę! Linų sėmenimis galima pagardinti ir pusryčių sumuštinius ar tortilijas.
Džiovinti vaisiai ir uogos. Saldūs, rūgštūs, įvairių tekstūrų, kokių tik pageidausite! Puikiai dera su jogurtais bei granola ar dribsniais. Norintys paeksperimentuoti džiovintus vaisius ir uogas gali pabarstyti ant riešutų sviesto sumuštinių.
Pusryčiai neturi būti nuobodūs, atimantys daug laiko ar neskanūs! Įtraukti minėtus ingredientus į jau egzistuojančią pusryčių rutiną nėra sunku – užtenka mažos saujelės ar žiupsnelio, kad turėtumėte įvairesnius ir įdomesnius pusryčius. Suteikite šioms gamtos gėrybėms šansą ir atraskite naują pusryčių kokybę!