Raudonųjų lešių karis

3-4 porcijoms mums reikės:
stiklinės dydis 250 ml
- 1 stiklinės raudonųjų lęšių
- 2 stiklinių daržovių sultinio
- 400 g (1 skardinės) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
- 1 stiklinės kokosų pieno (18-24% riebumo)
- 50 g špinatų (nebūtina)
- 2 šaukštų žemės riešutų sviesto (nadojome “Gėrybių rago” kreminį sviestą “Nutis”)
- 1 šaukšto kokosų aliejaus
- 4-5 cm gabalėlio imbiero šaknies
- 2 skiltelių česnako (arba šaukštelio česnako miltelių)
- 1.5 šaukštelio garam masala prieskonių (arba šaukštelio kario prieskonių)
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
- 0.5 šaukštelio aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
- 0.5 šaukštelio maltos kalendros
- druskos pagal skonį
Patiekiant:
- skrudintų anakardžių riešutų (naudojome “Gėrybių rago” su rūkyta paprika ir česnaku)
- saujelės kalendrų (arba mėtų ar petražolių)

Gaminimo eigą galite rasti čia: