Salotos su vištiena, kriaušėmis, pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir feta

Salotos su vištiena, kriaušėmis, pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir feta

  Dviems porcijoms reikės:

  • 1 vištienos krūtinėlės filė
  • 1/2 a.š. maltos paprikos
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. provanso žolelių
  • Druskos, pipirų
  • 2 mažų ar 1 didelės kriaušės
  • 60 g pekano riešutų
  • 40 g džiovintų spanguolių
  • 100 g fetos sūrio
  • 2 didelių saujų norimų salotų
  • Šlakelio aliejaus kepimui

Padažui reikės:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. balzaminio acto
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • 1 a.š. medaus
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • Druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Sumaišome prieskonius: maltą papriką, česnako miltelius, provanso žoleles, druską bei pipirus. 
  2. Prieskonių mišiniu įtriname vištienos krūtinėlę.
  3. Kepame vištieną ant didelės kaitros po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę ir kepame dar 15 minučių.
  4. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  5. Iškepusią vištieną supjaustome juostelėmis. Taip pat supjaustome kriaušes, jei norisi pasmulkiname pekano riešutus norimo dydžio gabalėliais.
  6. Lėkštėje dėliojame plėšytus salotų lapus, vištienos juosteles, kriaušę, pekano riešutus, spanguoles bei trupiname fetos. Viską apšlakstome paruoštu padažu.