Salotos su vištiena, kriaušėmis, pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir feta
Dviems porcijoms reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės filė
- 1/2 a.š. maltos paprikos
- 1/2 a.š. česnako miltelių
- 1/2 a.š. provanso žolelių
- Druskos, pipirų
- 2 mažų ar 1 didelės kriaušės
- 60 g pekano riešutų
- 40 g džiovintų spanguolių
- 100 g fetos sūrio
- 2 didelių saujų norimų salotų
- Šlakelio aliejaus kepimui
Padažui reikės:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. balzaminio acto
- 1 a.š. dižono garstyčių
- 1 a.š. medaus
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- Druskos, pipirų
Gaminimas:
- Sumaišome prieskonius: maltą papriką, česnako miltelius, provanso žoleles, druską bei pipirus.
- Prieskonių mišiniu įtriname vištienos krūtinėlę.
- Kepame vištieną ant didelės kaitros po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę ir kepame dar 15 minučių.
- Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
- Iškepusią vištieną supjaustome juostelėmis. Taip pat supjaustome kriaušes, jei norisi pasmulkiname pekano riešutus norimo dydžio gabalėliais.
- Lėkštėje dėliojame plėšytus salotų lapus, vištienos juosteles, kriaušę, pekano riešutus, spanguoles bei trupiname fetos. Viską apšlakstome paruoštu padažu.